Forebyggende brannvern

Vi går nå inn i en tid hvor det er mørkere ute og bruken av levende lys øker. Levende lys en av de mest vanlige årsakene til branner i norske hjem og spesielt under jul og nyttårsfeiringen. Brannvern er et svært viktig ledd i styrets pågående HMS-arbeid for god og stabil brannsikkerhet for alle våre beboere i Hovinbekken og under er det noen tips og råd i forbindelse med forbyggende brannvern.

Ikke la vaskemaskin eller tørketrommel være i drift uten at du er tilstede og våken.

Gjennomfør gjerne en brannøvelse med alle i hjemmet – tren på evakuering og bestem hvor møteplassen er. Barn er som regel motiverte til dette og deltar med stor entusiasme.

Trappeoppgangene våre er rømningsveier og skal være ryddige og uten hindringer. Det er ikke tillatt å plassere gjenstander som sykler, barnevogner, møbler eller avfall i rømningsveier. Slike ting vil kunne gjøre det vanskelig å komme seg ut, påse at det kun er barnevogner innenfor luken i hver etasje.  

Vår byggingsmasse leiligheter og fellesareal er dekket med automatisk slukkeanlegg (sprinkler), men det er noe slokkeutstyr er det utplassert i garasjen på hensiktsmessige steder, gjøre deg kjent med hvor.

Brannalarmanlegget dekker hver leilighet, trappeoppganger, garasje, kjeller, og bod området. Brannalarmanlegget funksjonstestes hvert år. Test inkluderer kontroll av brannklokker, alarmsummere ihht. Lovverket.

Klikke HER for å komme til artikkelen om Betjening av brannalarmanelgget med forsinkelse. 

Klikke HER for å komme til artikkelen om Brannvarslings- og sprinkleranlegg.

Husk ved utløst brannalarmen, så skal bygget evakueres.

Ved gjentagende igangsetting av brannalarmen som skyldes uforsiktige bruk, så må seksjonseier selv betale for utrykking fra Securitas. Andre forhold som knusing av glass på brannmeldere i garasje og fellesområdet vil bli politianmeldt og det vil bli rettet krav om erstatning av kostnader, da styret ser svært alvorlig på slike hendelser.

Hærverk medfører en betydelig kostnad for oss og vil svekke brannsikkerheten.